De evolutie van speelautomaten

Door de jaren heen zijn gokautomaten steeds populairder geworden, waardoor spelers urenlang speelplezier hebben en tegelijkertijd de kans hebben om geldprijzen te winnen. Van de historische ‘One-Armed Bandit’ tot de videoslots die tegenwoordig een groot deel van veel online casino’s bezetten, deze spellen zijn getuige geweest van een enorme populariteit over de hele wereld.

Wanneer is de gokautomaat uitgevonden?

De eerste gokautomaat zoals we die vandaag misschien kennen, dateert van rond 1891. Deze gokkast staat bekend als de ‘One-Armed Bandit’ en werd in New York uitgevonden door Sittman en Pitt. Met vijf trommels die als rollen fungeerden en een hendel aan de zijkant om ze uit te schakelen, had het 50 kaartsymbolen om te landen. Zoals het geval is met moderne fruitautomaten, werden ze veel gebruikt in bars in het hele land.

De eerste automatische sleuf

Niet lang na de uitvinding van de ‘One-Armed Bandit’ werd de eerste automatische gokkast in 1895 uitgevonden door een man genaamd Charles Fey in Californië. Met slechts drie rollen werd deze gokkast algemeen beschouwd als draaiend op een veel eenvoudiger mechanisme en had slechts vijf rollen symbolen.

Deze eerste automatische gokkast, genaamd de Liberty Bell, kan worden gezien als een beïnvloeder voor sommige moderne videoslots die nog steeds drie rollen en een minimaal aantal symbolen gebruiken.

Symbolen

Fruitsymbolen worden al lang geassocieerd met symbolen en dit stamt misschien uit 1907 en de uitvinding van de gokautomaat van Herbert Mills. Herbert Mills, de Operator Bell, creëerde het om te wedijveren met die van Charles Fey.

Ondanks de evolutie van fruitmachines en haspelsymbolen die uit zo ongeveer alles bestaan, kiezen veel videoslots er nog steeds voor om klassieke fruitsymbolen te gebruiken. Double Bubble, een van de meest populaire videoslots die er zijn, put uit klassieke functies en symbolen terwijl het spelers toch een moderne draai-ervaring biedt.

Gokautomaten zoals wij ze kennen

In 1963 slaagde Bally Manufacturing erin om een ​​gleuf te produceren zonder aan de zijkant gemonteerde hendel. Als eerste elektromechanische gokautomaat kon hij automatisch munten belonen zonder dat iemand hulp nodig had. Deze gokautomaat, Money Honey genaamd, maakte de weg vrij voor elektronische spellen van de toekomst.

De introductie van videoslots

Hoewel Bally Manufacturing ongeveer 13 jaar eerder elektronische functionaliteit in de gokscene wist te introduceren, werden de eerste echte videoslots uitgevonden in het midden van de jaren 70 in Californië. Fortune Coin Co ontwikkelde in 1976 videoslottechnologie, monteerde een display op een gokautomaatkast en kreeg goedkeuring van de Nevada State Gaming Commission.

Lees verder op: fruitautomaatspel.nl